ONTDEK WAT ERTOE DOET

The Playmakers gelooft dat werknemers meer uit zichzelf kunnen halen als ze hun werk leuk en zinvol vinden. Maar welke factoren zijn daarop van invloed?

Iedereen zijn eigen Dantefactor kompas

Wat maakt nou dat werknemers met plezier effectief zijn in hun werk? Over die vraag hebben vele goeroes en theorieën zich al gebezigd. Zo ook onze Jos. In 2006 krabbelde hij drie factoren voor werkplezier op een papiertje: passie voor het werk, geloof in het eigen kunnen en de motivatie om te groeien.

Verrek, zou het dan echt zo simpel zijn? Het simpele antwoord is ‘’ja’’. Jos stapte met het papiertje naar een hoogleraar van de Universiteit van Utrecht, gaf het de naam Dantefactor mee en inmiddels is de theorie wetenschappelijk gevalideerd.

Van theorie naar aanpak

 

Nog steeds vormt de zogenoemde Dantefactor de basis voor onze aanpak. De theorie is verworden tot een kompas met reflectievragen over de intrinsieke verbinding met het werk. Door te kijken naar factoren als collegialiteit, autonomie en leiderschap kunnen we onderzoeken hoe tevreden mensen zijn en wat er moet veranderen in de werkomgeving om ervoor te zorgen dat werknemers volledig tot hun recht kunnen komen.

“Dit gaat verder dan betrokkenheid meten. Het geeft inzicht hoe je het volle potentieel uit mensen kunt halen.”

Jerry Were – General Manager

Probeer vrijblijvend

Benieuwd hoe het gesteld is met jouw Dantefactor? Doe de gratis check!

captcha