OVER ONS

Wij schrijven geschiedenis en creëren een nieuwe rol in werk; The Playmaker. De collegiale coach die gidst hoe je baan fit blijft, je het volledige potentieel benut en positieve impact maakt in werk – omdat iedereen ertoe doet!

Master Playmaker – Jos van Snippenberg 

 

De motivatie om een positieve bijdrage te leveren aan het (werk) leven en welzijn van mensen komt bij veel ondernemers voort uit een intrinsiek verlangen een status quo te veranderen.

De aanleiding kan voortkomen doordat iets de top van onvrede heeft bereikt, of erger door de gevolgen van een trauma dat is opgelopen in het leven.
Terugkijkend op mijn jeugd, kan ik wel stellen dat ik gewoon ben opgegroeid, deed wat ik graag wilde doen en het ontbrak mij aan weinig. Ik heb een lieve vader, moeder en zusje en ik ben hen dankbaar omdat zij mij onbewust hebben gestimuleerd in mijn levensmissie.
Mijn ultieme motor is om betekenisvol te zijn en dit met mijn gezin en familie te kunnen delen. Ik ben overtuigd dat de complete mens ertoe doet. Ik wil mensen helpen bij het ontdekken en het volgen van dat complete potentieel. Faciliteren van datgene hen echt blij maakt (passie) en de energie geeft te laten ontvouwen. Voorkomen dat mensen zich laten leiden door wat de omgeving vindt en om welke reden dan ook een andere kant op gaan.

“Mensen leren zelf de regie te nemen in het creëren van een werkleven waarin je van betekenis bent, voldoening haalt en je volle potentieel benut”

De hunker naar betekenisvol zijn

 

Ik was in mijn jonge jaren al enorm creatief en vindingrijk. Alleen kon dit zich onvoldoende ontplooien want er werd mij, goed bedoeld uiteraard, veel uit handen genomen.

Ik ontdekte pas op latere leeftijd waarom ik in mijn hele carrière de dingen voor anderen zo graag goed wilde doen, niet genoeg voor mijzelf durfde op te komen en iets te vaak afwachtte. Onbewust ben ik altijd bezig geweest om van betekenis te kunnen zijn, en ik durf rustig te stellen dat ieder mens daar naar verlangt.
Het is ook niet vreemd dat ik een methode ontwikkelde en wetenschappelijk valideerde waardoor mensen in iedere fase van hun werkleven het geloof in hun kwaliteiten, hun passie en de motivatie om te groeien zelf op peil kunnen houden. Hiervoor werd The Dantefactor Company opgericht en initieerde ik in 2016 The Playmakers.
Met The Playmakers werd er onder andere ontdekt dat medewerkers en teams van bedrijven met duidelijke leidende principes zich beter binden aan de essentie van het bedrijf. Dat management teams en founders elkaar beter begrijpen en trouw kunnen blijven aan het hogere doel waarvoor het bedrijf is opgericht.

Een waarde dialoog met impact 

  

Het grootste effect had de ontwikkeling van de waarde dialoog. Een mindset en vaardigheid voor een nieuwe generatie professional om het beste van jezelf en dat van anderen naar boven te kunnen halen.

Ondernemers, teamleiders en medewerkers allen bruisten na zo’n dialoog weer van energie en gingen direct aan de slag om verandering of een versterking in hun werkleven door te voeren. De resultaten van deze dialogen waren overweldigend, iedereen werd zich heel bewust van welke hulpbronnen zij nodig hadden om meer voldoening te halen uit het werk, te groeien en nog waardevoller te kunnen bijdragen in het werk.
De mind-set samen met de gestructureerde voortgang van deze dialoog bleek zo succesvol dat “The Playmaker” werd geïntroduceerd. Dit is een geselecteerde medewerker die opgeleid is , om naast de expert rol, in waarde dialoog te gaan met de collega’s.
Door het werken met Playmakers ontstond er bij klanten meer harmonie tussen medewerkers en een sterkere binding met het werk en bedrijf. De groeidoelstellingen werden gehaald en de juiste medewerkers bleven in de groeifase aan boord. Hierdoor hielden investeerders vertrouwen en HR wist precies welke condities te scheppen voor het aantrekken van het juiste DNA medewerker en behouden van een fijne sfeer.

Op een missie…

 

Ik ben heel dankbaar voor de samenwerking in de eerste jaren van The Playmakers met mijn business partner Maaike Huisman. Deze reis resulteerde onder andere in het vormgeven van het Playmaker concept met onze launching customers.

Mijn persoonlijke ontwikkeling en opgedane inzichten in het afgelopen jaar heeft mijn ondernemingsambitie versterkt. Ik bouw vanaf heden het grootste “peer coaching” ecosysteem met Playmakers. Een nieuwe generatie professional die de mindset en vaardigheid waarde dialoog beheerst.
Zo heeft iedereen de mogelijkheid een Playmaker te worden en zichzelf en collega’s gidsen naar een werkleven waarin je volledig tot je recht komt en positieve impact maakt.
Mijn dertig jaar opgedane ervaring in Sales & Business Development, Leadership, Coaching en Learning & Performance Development met multinationals zoals Kimberly Clark, Sony, Carl Zeiss, Novartis en Heineken garandeert een pragmatische aanpak en implementatie. De best practises van deze topbedrijven wordt namelijk verknoopt met nieuwe logica en universele wijsheden om het volle potentieel in werk te benutten.

 

Iedereen zijn eigen Playmaker

Ontdek hoe je baan fit blijft met echte impact, groei en voldoening in werk.